Onderwijs leuker en beter maken met sociale media

De Open Universiteit had een prijsvraag uitgeschreven ter gelegenheid van haar 27ste dies natalis over het onderwerp sociale media in het onderwijs. Studenten en middelbare scholieren werden uitgenodigd om via weblogberichten een video’s hun ideeën te delen.

Inmiddels zijn er twee winnaars. De studente Sofie De Middelaer en middelbare scholiere Rosalinde Köll hebben de prijsvraag gewonnen. Dit werd bekend gemaakt tijdens de diesviering op vrijdag 23 september jl. Beide winnaars hebben een iPad gekregen.

Sofie De Middelaer (1987) uit het Vlaamse Zwijndrecht kreeg een iPad voor haar blogposting “De rol van sociaal motiverende media“. Sofie de Middelaer studeert psychologie aan de Open Universiteit. Uit het juryrapport: “Het winnende stuk is vlot geschreven en beschrijft de situatie waarin heel veel studenten van de OU zich bevinden, eenzaam ploeterend achter hun bureau, zwoegend om het tempo erin te houden.(…) Zij zet duidelijk uiteen hoe sociale media kunnen bijdragen aan leuker, socialer én productiever studeren.”

De prijs voor het beste Youtube-filmpje is gegaan naar Rosalinde Köll, een 18-jarig scholiere uit Bilthoven. Uit het juryrapport: “Het mooie is dat de maakster er in is geslaagd haar ideeën over Twitter over het voetlicht te brengen met diezelfde beknoptheid die voor Twitter wordt verlangd.”

(Foto van Parkschule)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeien, Onderwijs en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s