5 miljoen dollar subsidie voor Khan Academy

Flipping the classroom is in. Steeds meer docenten nemen vantevoren instructiefilmpjes op, die hun leerlingen thuis kunnen bekijken. In de les kunnen ze dan vragen stellen over de stof en zelfstandig werken aan opdrachten, wekstukken of projecten.

Flipping the classroom is het geesteskind van Salman Khan. Er is ontzettend veel belangstelling voor deze leer- en instructiemethode en de Khan Academy.

De Khan Academy is een videoschool met meer dan 2.600 verschillende filmpjes, die inmiddels meer dan 39 miljoen maal bekeken zijn. De Khan Academy kent 3,5 miljoen unieke gebruikers per maand. De filmpjes van Khan zelf op YouTube zijn meer dan 82 miljoen keer bekeken.

Om de school uit te breiden ontving Khan onlangs 5 miljoen dollar van de O’Sullivan Foundation.

Er zijn ook tegenstanders en sceptici. Edublogger Wilfred Rubens verwees onlangs in een blogbericht naar enkele argumenten van tegenstanders, die vrezen dat flipping the classroom tot didactische drama’s kan leiden.

Het succes van de Khan Academy fascineert ook media als de Harvard Business Review en de Economist. Door de Khan Academy en de vele docenten die thuis en op school de lessen omdraaien en internet inzetten neemt elearning opeens een enorme vlucht. Dat kan grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld educatieve uitgevers.

Wat de bladen ook opvalt, is het enorme enthousiasme waarmee docenten en leerlingen aan de slag gaan. Docenten nemen met veel plezier hun instructies op en leerlingen zijn enthousiast over de nieuwe manier van leren en de toegang tot extra materiaal wat ze kunnen gebruiken. Motivatie lijkt voorlopig een van de grootste leeropbrengsten van flipping the classroom te zijn.

(Foto van David Cosand)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeien, Onderwijs en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s